V Osrblí jeden z najlepších IBU pohárov

Uplynulý víkend sa v Národnom biatlonovom centre v Osrblí odohralo prestížne medzinárodné podujatie. IBU pohár mnohí fanúšikovia nazývajú aj „druhá svetová liga v biatlone“.

Za usporiadanie 4. kola sme si po organizačnej stránke od Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) vyslúžili pochvalu. Ocenili, že aj napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam sme boli schopní zasnežiť a pripraviť trate v dĺžke až 3 000 m. V 4. kole pohára IBU sa predstavili pretekári z 36 krajín, konkrétne 135 žien a 153 mužov, plus 156 členov doprovodu. Zo slovenských pretekárov viacerí príjemne prekvapili. 

Symbolickou čerešničkou na torte bola nedeľná rozlúčka Mateja Kazára s aktívnou biatlonovou kariérou. Pre nové vedenie Slovenského zväzu biatlonu to bola prvá veľká skúška, ktorú sa aj podľa reakcií návštevníkov podarilo úspešne zvládnuť.

Medzinárodná biatlonová únia sa s dôverou na vedenie SZB obrátila aj pri organizácii ďalšieho kola IBU pohára. Organizačný výbor v Osrblí už teraz pripravuje aj preteky 5. kola IBU pohára, ktoré malo pôvodne usporiadať poľské stredisko Duszniki Zdroj 16. – 19. januára. Prezident SZB Peter Vozár a prezident Organizačného výboru Ivor Lehoťan okamžite vstúpili do rokovania s IBU a v priebehu pár hodín prišiel pozitívny výsledok. Už teraz sa tešíme na ďalšie preteky IBU pohára v Osrblí, ktoré budú prebiehať do soboty, 18. januára 2020. 

Podrobné výsledky a foto nájdete na: www.biatlon-info.sk