V Martelli premiérové body pre Smerčiakovú, v Taliansku štartovali aj Michaličková a Baloga

Ešte pred začiatkom svetového šampionátu talianske stredisko v Martelli hostilo šieste kolo IBU pohára. Zúčastnili sa ho traja slovenskí zástupcovia, dve ženy a jeden muž.

Druhý februárový víkend prebehlo ďalšie, v poradí už šieste, kolo kontinentálneho poháru. Jeho program pozostával z dvoch disciplín, a to z rýchlostných pretekov, ktoré sa išli v sobotu, a veľkých pretekoch s hromadným štartom. Slovenský biatlon v nich reprezentovali Aneta Smerčiaková, Lucia Michaličková a Matej Baloga.

Zo slovenského pohľadu bola úspešnejšia sobota, pretože Aneta Smerčiaková v šprinte po prvýkrát v kariére zabodovala, a splnila aj kvótu na štart vo Svetovom pohári. Na konečné 38. miesto sa dostala, pretože na strelnici zostrelila deväť z desiatich terčov. Na trati dosiahla 48. bežecký čas. Na konto si pripísala tri body. Na ďalší deň sa jej už tak dobre nedarilo, v masových pretekoch sa strelecky potrápila. Na štyroch položkách urobila päť chýb. Pri svojom druhom vystúpení v Martelli skončila na 42. mieste. Body tentokrát nezískala, ale nebola od nich ďaleko.

Druhou účastníčkou podujatia v Martelli na ženskej strane bola Lucia Michaličková. Mladšia zo slovenského dua na začiatok urobila tri chyby, ktoré ju pripravili o lepší výsledok. Horšie vysvedčenie mala na stojke, kde minula dva terče. V šprinte tak skončila na 52. priečke. Stačilo jej to na to, aby sa do akcie dostala aj v nedeľu, lenže ani v masáku sa jej nedarilo bieliť terčíky. Ani pri druhom pokuse nezaznamenala čistú položku, v pretekoch s hromadným štartom nakoniec urobila šesť hrúbok. Nakoniec skončila na 46. mieste, takže pri druhom vystúpení si o zopár miest polepšila.

Medzi mužmi štartoval iba Matej Baloga, a pre neho sa šieste kolo skončilo už v sobotu. Slovenský reprezentant v šprinte minul štyri z desiatich terčov, takže ani dobrý bežecký výkon mu nepomohol k tomu, aby sa prebojoval do nedeľňajších pretekov. Baloga urobil dve chyby v ľahu a rovnako dve hrúbky urobil tiež v stoji, v bežeckej časti mu namerali 36. bežecký čas. Na konci pretekov pri jeho mene svietilo 67. miesto, preto sa nepredstavil vo veľkom masáku.  Z Talianska odišiel bez bodov.

Víťazkami medzi ženami boli Uliana Kaiševová z Ruska, ktorá vyhrala v šprinte, a Ida Lienová z Nórska, ktorá ovládla veľké preteky s hromadným štartom. U mužov triumfovali dvaja Nóri, a to Endre Strömsheim v rýchlostných pretekov a Sturla Holm Lägreid v masových pretekoch.